x
x

ChatGPT odgovara na direktna pitanja bolesnika iz područja urologije?

  02.09.2024.

ChatGPT dao je prihvatljive odgovore na gotovo polovicu uroloških pitanja bolesnika, objavljeno je u časopisu Urology Practice.

ChatGPT odgovara na direktna pitanja bolesnika iz područja urologije?

Michael Scott s Medicinskog fakulteta Sveučilišta Stanford u Palo Altu, Kalifornija i suradnici procijenili su kvalitetu ChatGPT odgovora na poruke uroloških bolesnika iz svakodnevne kliničke prakse. Analizirano je 100 elektroničkih poruka bolesnika s ChatGPT odgovorima koje je zatim neovisno procijenilo pet urologa.

Istraživači su otkrili da je 47 % odgovora bilo prihvatljivo za slanje bolesnicima kao elektronička poruka. Izvedba ChatGPT-a bila je bolja na jednostavnijim i lakšim pitanjima u odnosu na teža i kompleksnija pitanja (56 vs 34 % prihvatljivih). U usporedbi s teškim pitanjima, odgovori na laka pitanja bili su točniji, potpuniji, korisniji i razumljiviji.

ChatGPT je generirao prihvatljive odgovore na gotovo 50 % poruka bolesnika i imao je bolju izvedbu kod jednostavnijih i lakših pitanja. Korištenje ChatGPT-a kao pomoć za odgovore na poruke bolesnika moglo bi smanjiti vremensko opterećenje liječnika. Izvedba umjetne inteligencije sigurno će se još poboljšavati s napretkom tehnologije.

VEZANI SADRŽAJ > <