x
x

Akademija vještina za istraživanja i inovacije u području zdravlja

  25.08.2024.

Rad na Obzor2020 projektu Alliance for Life Sciences: From Strategies to Actions in Central and Eastern Europe (A4L_ ACTIONS) (https://alliance4life.ceitec.cz) završio je 30. travnja 2024. U provedbi projekta sudjelovalo je 12 vodećih istraživačkih institucija iz 11 zemalja Srednje i Istočne Europe (CEE). U tijeku je izrada završnog izvještaja nakon 36 mjeseci rada projekta Alliance4life_ACTIONS te priprema za postupak recenzije, koji će se uz pisane komentare sastojati i od konačnog sastanka voditelja radnih paketa s ocjeniteljima, vanjskim ekspertima.

Akademija vještina za istraživanja i inovacije u području zdravlja

Jedan o paketa je i Baza podataka Akademije vještina (Skills Academy resource database).

Dokument obuhvaća katalog koji sadržava 23 tečaja o iderstvu i komunikacijskim vještinama, upravljanju konfliktima i s vremenom, vještinama o povećanju rezilijencije, pripremanju projekata i drugim temama. Radionice su vodili prominentni nastavnici iz institucija A4L, a bile su namijenjene doktorskim studentima, mladim istraživačima, starijim istraživačima i ostalim zaposlenicima.

Tijekom projekta A4L_Actions održane su tri akademije vještina, u Sveučilištu Tartu (travanj 2022.), u Sveučilištu Ljubljana (lipanj 2023.), gdje je predavač bila Tea Vukušić Rukavina, te u Sveučilištu Semmelweis (ožujak 2024.).

U sklopu kataloga tečaja akademija navedeni su i drugi predavači iz MEF-a, Aleksandar Džakula, Lea Škorić, Dina Vrkić, Smiljka Vikić-Topić i Lovorka Grgurević, a njihovo se održavanje planira tijekom sljedećeg projekta A4L_Bridge.

Izvor: MEF.hr