x
x

Besplatni ljetni program SPORT za sve = ZDRAVLJE za sve

  26.06.2024.

S obzirom na mnoge nezdrave aspekte suvremenog života, osobito života u gradu, potrebno je stalno naglašavati pozitivne učinke sportskih aktivnosti na tjelesno zdravlje pojedinaca. Redovitim bavljenjem tjelesnom aktivnošću poboljšava se zdravlje i kvaliteta života svakog pojedinca.

Besplatni ljetni program SPORT za sve = ZDRAVLJE za sve

Zagrebački savez sportske rekreacije Sport za sve, već dvadesetak godina provodi projekt "AKTIVNO LJETO NA OTVORENOM" gdje se građanima nudi besplatne programe zdravstvenog vježbanja, fitnessa na otvorenom, demonstraciju i poduku rekreacijskih aktivnosti i sustava vježbanja, prezentacije i savjetovanja ili treninge i natjecanja za sportaše rekreativce.

Ljetni program se odvija na više od pedeset lokacija u Gradu Zagrebu, obima 1800 sati različitih sportskih programa u tijeku tri ljetna mjeseca; te u tom periodu te programe koristi više tisuća građana Zagreba, svih godina, različitog zdravstvenog i fitness stanja i interesa.
U organizaciji GU za obrazovanje sport i mlade i ZSSR "Sport za sve" pokrenuta je promotivno edukativna kampanja Sport za sve = ZDRAVLJE za sve.

Uključeni su i GU za mjesnu samoupravu, GU za zdravstvo, NZJZ dr. A Štampar

Cilj ptojekta je naznačiti važnost bavljenja redovitom tjelesnom aktivnošću i omogućiti građanima sudjelovanje u različitim sadržajima sportske rekreacije. Stručno planirani i vođeni, programi tjelesnog vježbanja doprinijeti će obnovi funkcionalnih i radnih sposobnosti, zaštiti i unapređenju psihofizičkih stanja zdravlja, općoj kvaliteti življenja, socijalizaciji i građanskoj solidarnosti.

Više informacija o događanjima može se naći na linku ReKreativno ljeto u Zagrebu 2024.