x
x

Forward in Health Innovation program - ideje za inovacije u zdravstvu

  16.04.2024.

zadovoljstvo nam je obavijestiti Vas da su otvorene prijave za treću generaciju Forward in Health Innovation programa. Organiziraju ga Centar za istraživanje, razvoj i transfer tehnologije Sveučilišta u Zagrebu u ulozi EIT Health huba za Hrvatsku i Smion.

Forward in Health Innovation program - ideje za inovacije u zdravstvu

Treću godinu za redom Centar za istraživanje razvoj i transfer tehnologije Sveučilišta u Zagrebu u partnerstvu sa Smionom, tvrtkom za razvoj startup ekosustava, provodi specijalizirani program za podršku zdravstvenim inovacijama Forward to Health Innovation.

Program se temelji na CIMIT metodologiji upravljanja inovacijskim ciklusom posebno prilagođenoj zdravstvenim rješenjima, a cilj mu je podržati razvoj inovacija u zdravstvu i pritom smanjiti poslove, tehnološke, kliničke i regulatorne rizike s kojima se susreću nove ideje u razvoju.

Forward to Health Innovation vodi timove kroz ključne korake potrebne da bi razvili zdravstvenu inovaciju putem radionica, mentorske podrške, savjeta, ali i kontakta koji će olakšati polaznicima pristup potencijalnim korisnicima i uspješnu primjenu njihovih rješenja. Nudi i mogućnost da svoje projekte predstave investitorima i potencijalnim poslovnim partnerima.

Program nudi specijaliziranu podršku startup timovima koji razvijaju ideje u zdravstvu i obuhvaća ključne korake za razvoj inovacije u zdravstvu:

  • klinička i tržišna validacija ideje
  • regulatorna usklađenost
  • tehnički razvoj prema izlasku na tržište
  • prikupljanje financiranja

U petak 19. travnja 2024. u 11 sati održat će se online „Q&A session“ gdje će svi zainteresirani moći doznati više o programu: https://bit.ly/FHI24QA.  

Ovo je idealna prilika za sve koji imaju ideju za inovaciju koja će riješiti goruća pitanja u zdravstvu, no treba im pomoć da ju realiziraju!

Na poveznici možete naći letak u kojem je detaljnije objašnjeno što program nudi: https://bit.ly/FHI_letak

Više detalja možete doznati i na službenom webu programa: https://healthinno.eu/

Izvori: Centar za istraživanje razvoj i transfer tehnologije Sveučilište u Zagrebu

Medicinski fakultet u Zagrebu